3ήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή Αθήνα 2023

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Β’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Αθήνα. Ήταν ένα ταξίδι στην Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η Αθήνα είναι μια πόλη  που κρύβει στην καρδιά της όλη την ιστορία της Ελλάδας!!!

Η εκπαιδευτική εκδρομή ήταν 3ήμερη, ωστόσο καταφέραμε να απολαύσουμε τόσα πολλά! Είδαμε θέατρο, “Τα φώτα της πόλης”, του Charlie Chaplin, ένα έργο γεμάτο χιούμορ, αγάπη, ζεστασιά και ελπίδα.  Κάναμε βραδινή βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, ένα ίδρυμα βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Επισκεφθήκαμε τη  Βουλή των Ελλήνων, ξεναγηθήκαμε στο επιβλητικό κτήριο, μάθαμε για το πολίτευμα και τη λειτουργία του, ενώ είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε και στην αίθουσα της ολομέλειας. Φεύγοντας, απολαύσαμε  την εντυπωσιακή αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και ο Ιερός Βράχος δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα της επίσκεψής μας!  Όλες οι εικόνες της Ιστορίας γύριζαν μέσα στο μυαλό μας. Προπύλαια, Παρθενώνας, Ερέχθειο, ναοί, αγάλματα,  απίστευτα μνημεία πολλών χρόνων, τα αριστουργήματα  του χρυσού αιώνα του Περικλή!

Τελευταία στάση στο Προεδρικό Μέγαρο! Ξεναγηθήκαμε στο εμβληματικό παλάτι του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και γνωρίσαμε την ιστορία του. Στόχος να λάβουμε βιωματικά ερεθίσματα σχετικά με τον κορυφαίο πολιτικό δημοκρατικό θεσμό, την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας στην πρωτεύουσα! Ένα ταξίδι που έφερε στο μυαλό μας δύο φράσεις σπουδαίων φιλοσόφων: “Η εκπαίδευση που δεν δημιουργεί συναισθήματα δεν είναι πραγματική εκπαίδευση” όπως είπε ο Αριστοτέλης και “Το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει!” κατά τον Σωκράτη.

Ένα είναι πάντως σίγουρο πως οι στιγμές που ζούμε σήμερα είναι οι αναμνήσεις του αύριο και αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα είναι από τις καλύτερες σχολικές αναμνήσεις!!!