Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας με 25 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην καλλίστη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, από 16 έως 19 Μαρτίου 2023, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ζάππειου Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε συνομιλώντας με την εκεί εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές επίσης ξεναγήθηκαν στη «Μεγάλη Εκκλησιά» μας, τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, και τον ιστορικό Ιππόδρομο αλλά και απόλαυσαν την κρουαζιέρα στο Βόσπορο και την περιήγησή τους στη Χαλκηδόνα.

Κορυφαία όμως συγκίνηση προκάλεσε η επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών και η παρακολούθηση της Γ΄ στάσης του Ακάθιστου Ύμνου παρουσίᾳ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.  Μετά την ακολουθία οι μαθητές πήραν την ευλογία και αναμνηστικό ενθύμιο από τον Πατριάρχη, στον οποίο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας. Στη συνέχεια, τα μουσικά σύνολα του Σχολείου μας με τις χορωδίες και ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Καβάλας και Τρικάλων, ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια σε αφιέρωμα για την 30ετή ποιμαντορία του Παναγιότατου.

Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης σε όλες μας της δράσεις υπήρξε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης.