ERASMUS+: “Destination Happiness”

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει, κατά τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021, στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο DestinationHappiness, σε συνεργασία με σχολεία της Πολωνίας, Τσεχίας, Ρουμανίας και Λιθουανίας.

Η εκπαιδευτική ομάδα του 6ου Γενικού Λυκείου απαρτίζεται από τους εξής εκπαιδευτικούς: Εμμανουηλίδης Δανιήλ (Διευθυντής), Μαντατζή Στέλλα (Υποδιευθύντρια), Παπαδόπουλος Γιώργος (Υποδιευθυντής), Τσιάγγα Ευαγγελία, Κατσάκη Βασιλική, Κυριακάκης Θωμάς, Αρμενοπούλου Ζωή, Τσακμάκη Αναστασία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων από τους μαθητές για την αναζήτηση και επίτευξη της ευτυχίας στη ζωή τους.

Η πρώτη συνάντηση καθηγητών πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας από 19 Νοεμβρίου 2019 έως 21 Νοεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

-Σεμινάριο με τίτλο «Διδασκαλία και Βιωματική προσέγγιση των εφαρμογών Slack και Trello και η χρήση τους ως εργαλεία εκπαίδευσης»

https://live.etwinning.net/events/event/95049

Επιμορφωτής: Ιωάννης Μαυρίδης, εκπαιδευτικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών με ειδικότητα ΠΕ86.

-Σεμινάριο με τίτλο «Διδασκαλία και Βιωματική προσέγγιση της πλατφόρμας eTwinning και η χρήση της ως εργαλείο εκπαίδευσης»

https://live.etwinning.net/events/event/95378

Επιμορφώτρια: Βιολέτα Σαμιώτη, Teacher4Europe, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης με ειδικότητα ΠΕ83.

Μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας και φιλικής διάθεσης καθορίστηκαν οι κανόνες διαχείρισης του έργου, αναπτύχθηκε ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των κοινών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των εκπαιδευτικών επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καβάλας και ενημερώθηκε για την ιστορία της πόλης. Επίσης συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας κατά τη διάρκεια της οποίας εορτάστηκε η βράβευση του προγράμματος Erasmus+ “Common values with manga” με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτιικών του προγράμματος Erasmus ενημέρωσε την ομάδα των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα μαθητών για τους στόχους του προγράμματος

Δεκέμβριος 2019 – Μάρτιος 2020

Ακολουθώντας την ομαδοσυνεργατική και βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία, οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια την ευτυχίας μέσω των μαθημάτων της Βιολογίας, των Θρησκευτικών, της Πολιτικής Παιδείας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Φιλοσοφίας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές διεξήγαγαν έρευνα για τη σημασία της ευτυχίας και για τις καταστάσεις που μας κάνουν ευτυχισμένους. Δημιούργησαν Ερωτηματολόγιο το οποίο διανεμήθηκε και απαντήθηκε από μεγάλο ποσοστό μαθητών του σχολείου μας.

Μαθητές και καθηγητές βίωσαν στιγμές ευτυχίας πετώντας τους δικούς τους χαρταετούς στην ακτή της περιοχής του Φαλήρου στην Καβάλα.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω εργασιών και δραστηριοτήτων αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα etwinning του προγράμματος ” Destination: Happiness!”

https://twinspace.etwinning.net/100245/pages/page/771605

 

Συντάχθηκε από τις Κατσάκη Βασιλική, Τσιάγγα Ευαγγελία