Το 6ο ΓΕΛ υποδέχτηκε εταίρους από Δανία και Τουρκία στο πλαίσιο του πρoγράμματος Erasmus+ “Let’s join our hands”

Κατά το διάστημα 20 έως 24 Φεβρουαρίου 2023 το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας φιλοξένησε στην Καβάλα τη δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο Lets join our handsκαι κωδικό 2021-2-DK01-KA210-SCH-000049024.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τέσσερεις εκπαιδευτικοί και δέκα μαθητές από την πόλη Άαρχους της Δανίας και τη Σμύρνη της Τουρκίας.

Κατά την άφιξη των αποστολών πραγματοποιήθηκε υποδοχή με τη συμμετοχή της χορωδίας και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν εργαστήρια Body Percussion (Κρουστά Σώματος), μυήθηκαν στις πρακτικές των κρουστών σώματος, συνεργάστηκαν άψογα και μοιράστηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, τις  Καμάρες, το Ιμαρέτ, το μνημείο του Απόστολου Παύλου, την παλιά πόλη και το Κάστρο της Καβάλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας, στο θέατρο και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο Σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη.

Την τελευταία μέρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, Έλληνες και φιλοξενούμενοι, χόρεψαν όλοι μαζί παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και έκλεισαν τις εργασίες του προγράμματος μέσα σε κλίμα συγκίνησης, καθώς έπρεπε να αποχωριστούν τους φίλους τους, με τους οποίους μοιράστηκαν τόσες όμορφες στιγμές.

Η συνεργασία και η ομαδική δουλειά έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες όχι μόνο να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και να αναγνωρίσουν την αξία της διαφορετικότητας και του σεβασμού προς την κουλτούρα του Άλλου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελευταία διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Σμύρνη.