Νικητές στα You Smile Awards 2022

Το 6ο Γενικό Λύκειο κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (JA Greece). Η ομάδα μας, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία, κατασκεύασε ένα βραχιόλι έκτακτης ανάγκης, το ‘ Be safe ‘,  με κουμπί πανικού, το οποίο σε περίπτωση κινδύνου ειδοποιεί άμεσα το άτομο που έχει επιλέξει ο κάτοχός του.

Τον περασμένο Ιούλιο, λοιπόν, το Χαμόγελο του Παιδιού και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού You Smile διοργάνωσαν τα 6α You Smile Awards, βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε  παιδιά από όλη την Ελλάδα, των οποίων οι δράσεις και πρωτοβουλίες είχαν και έχουν μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, εμπνέοντας τόσο άλλα παιδιά αλλά και ενήλικες. 

Νικητές στην κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμη ήταν οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου για την πρωτοβουλία τους να προλαμβάνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Α’ τάξης Μάριος Μακρής και Αγγελική Σταυράκη.

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, απονεμήθηκαν τα βραβεία στα μέλη της Εικονικής μας Επιχείρησης από τον Διευθυντή Β/θμιας  Εκπ/σης Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδη.

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/ellada/764077/you-smile-we-smile-mathitika-vraveia-yousmile-awards-apo-hamogelo-toy-paidioy/

https://www.proininews.gr/mathites-apo-tin-kavala-vraveytikan-sta-yousmile-awards-poy-diorganose-to-chamogelo-toy-paidioy/