Erasmus+ Programme “Destination: Happiness!” Τελευταία συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου, έλαβε μέρος η τελευταία συνάντηση καθηγητών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  «Destination:  Happiness!».  Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Destination: Happiness!” σε συνεργασία με σχολεία της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Λιθουανίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν οι μαθητές να δράσουν ως ομιλητές και να εκφωνήσουν σε ακροατήριο ομιλίες τις οποίες ετοίμασαν οι ίδιοι με θέμα τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, 27 μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν με επιτυχία τις ομιλίες τους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας προετοίμασαν, παρουσίασαν και βιντεοσκόπησαν τις παρακάτω ομιλίες:

“Humans and nature: an everlasting relationship”

Ομιλητής: Μάριος Ευτύχιος Ντουμπουρίδης

Υπεύθυνοι μαθητές: Μάριος Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Βασιλική Πρασά, Γεώργιος Πούλιος

https://youtu.be/1ld2N-nPPTQ

 

“The increase of jellyfishes in Greece and why it should worry us”

Ομιλήτρια: Ασπασία Ρήγα

Υπεύθυνοι μαθητές: Ασπασία Ρήγα, Γεώργιος Πούλιος

https://youtu.be/1fzq-9d_mg4

 

“The impact of renewable energy sources”

Ομιλήτρια: Αναστασία Γαλάνη

Υπεύθυνοι μαθητές: Αναστασία Γαλάνη, Γεώργιος Πούλιος

https://youtu.be/ZSddv8NJVnc

 

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια προκείμενου να  καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και να αναπτυχθεί η  ικανότητα εκφοράς δημόσιου λόγου. Οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικό εργαστήριο, σε εργαστήριο αρχαιολογίας, σε εργαστήριο βιολογίας και χημείας, σε εργαστήριο αγγειοπλαστικής και σε ηλεκτρονικό παιχνίδι αναζήτησης ιστορικών στοιχείων στην παλιά πόλη της Καβάλας. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θάσο.

https://twinspace.etwinning.net/100245/pages/page/2362523

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Ντουμπουρίδη Δημήτριο και  κ. Θωμαΐδη Σάββα (καθηγητές τους 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας), την κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα Υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Νομού Καβάλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, για την αμέριστη βοήθειά τους.

Η εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ “Destination: Happiness!” του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας απαρτίζεται από τους Εμμανουηλίδη Δανιήλ, Μαντατζή Στέλλα, Παπαδόπουλο Γιώργο, Τσιάγγα Ευαγγελία, Κατσάκη Βασιλική, Κυριακάκη Θωμά, Αρμενοπούλου Ζωή, Τσακμάκη Αναστασία